Agenda

Winkelproeverijen
(gratis inloop voor iedere wijnliefhebber)

Zaterdag 18 januari 2020 13.00 – 18.00 uur: Glas- en wijnproeverij o.l.v. topsommelier Luc Linnenbank!
Ervaar hoe wijn beter smaakt in het perfecte glas. Luc Linnenbank, topsommelier van 1-Michelin Ster Restaurant O&O in St. Willibrord komt speciaal deze zaterdag naar onze winkel om u te laten ervaren hoe mooi wijn smaakt uit het juiste glas

Zaterdag 15 februari 2020 13.00 – 18.00 uur: Le Nez wijnen Proeverij door Anton van der Kooi van Salentein

Wist u dat het beroemde Bodegas Salentein uit Argentinië ook wijngaarden in de Languedoc heeft? Wij zijn een van de weinige verkooppunten van deze heerlijke witte en rode wijnen uit Zuid Frankrijk. Kom ze proeven van Viognier tot Syrah..

Zaterdag 14 maart 2020 13.00 – 18.00 uur: Winkelproeverij Betuws Wijndomein! (LET OP: UITGESTELD DOOR CORONA VIRUS)
Een van de mooiste Nederlandse wijngaarden ligt in de Betuwe. De jonge Diederik en Arina maken hier topklasse wijnen die jaar in jaar uit in de prijzen vallen. Wij zijn fan, word jij het ook? Kom proeven!

Zaterdag 28 maart 2020 13.00 – 18.00 uur: Winkelproeverij met wijnmaakster van Bodegas Vina Elena (LET OP: UITGESTELD DOOR CORONA VIRUS)
We hebben een gast. En niet zomaar eentje. De wijnmaakster van Bodegas Vina Elena uit Jumilla (Spanje) is bij ons in de winkel en laat haar hele gamma wijnen proeven: van huiswijn tot culinaire topper. Voor iedereen en elke gelegenheid dus.

Zaterdag 16 mei 2020 13.00 – 18.00 uur: Winkelproeverij Schnaitmann
Rainer Schnaitmann van Weingut Schnaitmann is speciaal voor ons in Nederland om de mooiste wijnen uit Württemberg aan ons te laten proeven.
Württemberg is het gebied van lokale druivenrassen als trollinger, lemberger (=blaufränkisch), schwarzriesling (=pinot meunier), kerner en muskattrollinger. Wijn die we in Nederland zien. Unieke ervaring dus.

Zaterdag 13 juni 2020 13.00 – 18.00 uur: Winkelproeverij Rosé
Dat rosé fantastisch lekker en goed gemaakt is gaan we je laten proeven. Frans, Spaans, Italiaans, Oostenrijks of Duits: goede rosé bestaat! We zetten een topselectie open.

 


Cursussen

Wij werken voor wijncursussen en workshops/masterclasses nauw samen met wijnbar Zuster Margaux in de Mariënhof. Onze Eline Groenendijk is daar de inspirerende docent. Uiteraard werkt zij uitsluitend met wijnen van Van Druiven. Check de website van Zuster Margaux voor inhoud, data en kosten.