Agenda

Winkelproeverijen
(gratis inloop voor iedere wijnliefhebber)

Zaterdag 30 mei 2020 13.00 – 17.00 uur: Winkelproeverij rosé deel 1
Dat rosé fantastisch lekker en goed gemaakt is gaan we je laten proeven. Frans, Spaans, Italiaans, Oostenrijks of Duits: goede rosé bestaat! We zetten een topselectie open.

Zaterdag 13 juni 2020 13.00 – 17.00 uur: Winkelproeverij Schnaitmann
Rainer Schnaitmann van Weingut Schnaitmann is speciaal voor ons in Nederland om de mooiste wijnen uit Württemberg aan ons te laten proeven.
Württemberg is het gebied van lokale druivenrassen als trollinger, lemberger (=blaufränkisch), schwarzriesling (=pinot meunier), kerner en muskattrollinger. Wijn die we in Nederland zien. Unieke ervaring dus.

Zaterdag 27 juni 2020 13.00 – 17.00 uur: Winkelproeverij Zuid-Afrika
Ervaar dat Zuid-Afrikaanse wijn heel fris en elegant kan zijn! Een zomerse Zuid-Afrikaanse selectie wordt geproefd onder de deskundige begeleiding van Pardon Taguzu. Als rasechte Zuid Afrikaan reist hij graag even met je af naar zijn roots.

Zaterdag 11 juli 2020 13.00 – 17.00 uur: Winkelproeverij Rosé deel 2
Dat rosé fantastisch lekker en goed gemaakt is gaan we je laten proeven. Frans, Spaans, Italiaans, Oostenrijks of Duits: goede rosé bestaat! We zetten een topselectie open.

Zaterdag 18 juli 2020 13.00 – 17.00 uur: Winkelproeverij Weingut Rieger met wijnmaker Markus Brauchle
Biodynamische top uit het uiterste Zuiden van Duitsland. Wijngebied Baden en dan bijna op de grens met Zwitserland. Markus Brauchle is de keldermeester van dit prachtige kleinschalige familiebedrijf. Wij hebben een hele reeks van zijn wijnen in de winkel en laten je graag de kwaliteit proeven.

Zaterdag 8 augustus 2020 13:00 – 17:00: Winkelproeverij Alto Adige
Omdat wij zeer enthousiast zijn van de wijnen uit deze Noordelijk gelegen Italiaanse streek hebben we hard gezocht naar de mooiste kwaliteit. Dit vonden we in de wijnen van Colterenzio. Omdat we onlangs de range wijnen enorm hebben uitgebreid zetten we ze graag voor je open!
De importeur van deze toppers is aanwezig om je te voorzien van alle ins en outs van de wijnen.

Zaterdag 22 augustus 2020 13:00 – 17:00: Winkelproeverij Frank Achenbach
Niels heeft in juni een klein wijntripje gemaakt door Duitsland en proefde daar de wijnen van Frank (alias Frankie ;)) Achenbach. En hij was verbluft van de kwaliteit van zijn wijnen. Meteen ingeslagen voor de winkel natuurlijk en daarom is het hoog tijd dat jullie het ook proeven! Frankie komt speciaal voor ons naar de winkel afgereisd. Kom je proeven?


Cursussen

Wij werken voor wijncursussen en workshops/masterclasses nauw samen met wijnbar Zuster Margaux in de Mariënhof. Onze Eline Groenendijk is daar de inspirerende docent. Uiteraard werkt zij uitsluitend met wijnen van Van Druiven. Check de website van Zuster Margaux voor inhoud, data en kosten.